Monitor DuraVision MDF4601WT je osazen 46palcovou dotykovou obrazovkou s rozlišením 1920 × 1080 bodů a představuje ideální nástroj pro zobrazování map, plánování trasy a navigaci v námořnictví. Kapitánům lodí poskytuje velkorysý prostor ke sledování důležitých plavebních informací z jedné či více aplikací na jediném místě. Zcela rovný povrch přístroje poslouží ve vodorovné poloze i jako plocha pro rozložení tradičních papírových map, jež stále ještě občas nalézají uplatnění. O široké okraje monitoru se lze navíc opřít nebo je lze využít jako odkládací plochu, aniž by se tím omezil pohled na obrazovku.

Rychle reagující kapacitní dotyková vrstva na obrazovce umožňuje ovládání prstem nebo speciálním perem. Monitor dokáže zpracovat až deset dotykových povelů současně, takže se na ovládání může podílet více osob najednou. Model DuraVision MDF4601WT kromě toho umí rozpoznat i charakter dotyku. Uživatel si může na obrazovku klidně položit ruku, aniž by tím nechtěně zadal nějaký povel. Rozpoznávání dotyků lze pohodlně zapínat a vypínat tlačítkem na vnějším okraji monitoru.

EIZO DuraVision MDF4601WT

Zvláštní povrchová úprava monitoru snižuje viditelnost otisků prstů zanechávaných při používání dotykového ovládání. Funkce rozpoznávání dotyků se nenechá zmást ani případnou rozlitou kapalinou a neinterpretuje ji jako dotykový povel. Dotykové ovládání se při kontaktu povrchu s kapalinou samočinně vypne a aktivuje se teprve po jejím odstranění.

Monitor DuraVision MDF4601WT obstojí i v drsných podmínkách námořní plavby a splňuje požadavky mezinárodní normy IEC 60945 na odolnost navigační a sdělovací techniky v námořnictví vůči teplotám, vzdušné vlhkosti a otřesům.

Jas podsvícení, hodnota gamy a nastavení barevných kanálů RGB je továrně zkalibrováno společností EIZO. Monitor při tomto nastavení dosahuje optimální reprodukce barev v souladu se zvláštními požadavky systémů ECDIS. Model DuraVision MDF4601WT vyhovuje požadavkům norem IEC 61174, IEC 62288 a IEC 62388 kladeným na radarové systémy a systémy elektronických navigačních map. Použití jasu a nastavení barev v souladu s požadavky na systémy ECDIS je indikováno příslušnou kontrolkou na přední straně monitoru. Když se nastavení monitoru změní a jeho jas již neodpovídá normě ECDIS, kontrolka samočinně zhasne.

Díky širokému rozsahu jasu monitoru DuraVision MDF4604WT sahajícího od 0,05 až po 620 cd/m2 si mohou uživatelé zvolit optimální jas pro pozorování obrazovky ve dne i v noci.

Funkce Obraz v obraze (PiP) dovoluje zobrazit signál z druhého přístroje v samostatném menším výřezu obrazovky. Takto je možné pozorovat více oken s navigačními údaji současně. Prostřednictvím bezplatné aplikace EIZO Image Flip si mohou uživatelé jediným dotykem otočit obraz o 180°. To je praktické, když se na obrazovku dívá více členů posádky z různých stran.

Stojan není součástí balení monitoru.
Údaje o oficiálním schválení a klasifikace dle mezinárodních norem se mohou měnit. Ohledně data schválení dle normy IEC 61174 kontaktujte společnost EIZO.

Další vlastnosti:

• Souhlas klasifikačních orgánů LR, DNV GL, ABS, NK
  • Krytí IP65 (čelní a boční strany), IP22 (zadní strana)
  • Určený pro 24hodinový provoz, záruka tři roky
  • Dotykové pero TSA-01 včetně držáku je součástí dodávky