Grafický monitor EIZO ColorEdge CG2730 o úhlopříčce 27 palců byl vyznamenán vytouženou cenou EISA Award 2017–2018 udělovanou asociací European Imaging Sound Association (EISA).

Porota zdůvodnila svoji volbu v kategorii fotografických monitorů takto:

Model EIZO ColorEdge CG2730 splňuje požadavky profesionálních fotografů. Zásluhou úhlopříčky 27 palců a vysokého rozlišení zvládne zobrazování snímků ve velikosti DIN A3 a ještě poskytne dostatek prostoru pro nástrojové panely. Vysoký kontrastní poměr (1500:1) a schopnost reprodukovat temně černé odstíny i okouzlující barvy pokrývající 99 % prostoru Adobe RGB jsou příslibem špičkové obrazové kvality.

Největší inovaci však představuje vestavěný kalibrační senzor, který se při použití jednoduše vysune před obrazovku. Umožňuje ukládat různé profily a zbaví uživatele nutnosti používat přídavné přístroje jiných výrobců. Součástí monitoru je také stínítko obrazovky.

„Ocenění asociace EISA nás velmi potěšilo,“ říká Christian Ohlig, marketingový manažer grafických monitorů společnosti EIZO Europe GmbH. „Tato cena nás podpoří v úsilí poskytovat našim zákazníkům výjimečně komplexní produkt. Již desetiletí stojíme v čele inovací a nastavujeme laťku v oblasti kvality. Zákazníkům nabízíme prvotřídní hardware, excelentní obrazovou kvalitu, promyšlená softwarová řešení, pětiletou záruku a jedinečnou podporu.“

Dokonale věrný obraz o úhlopříčce 27 palců

Plně vybavený monitor ColorEdge CG2730 splní díky vestavěnému kalibračnímu senzoru, panelu True-Black a přiloženému stínítku požadavky i těch nejnáročnějších uživatelů. Díky jeho snadnému nastavení a rychlému zkalibrování jej využijí nejen profesionálové, ale i začínající fotografové – prostě všichni, kdo upravují své fotky a potřebuje tedy mít jistotu korektního zobrazování svých barev na monitoru. Monitor je navíc osazen panelem LCD (IPS) se širokým barevným rozsahem (Wide Gamut) a rozlišením 2560 × 1440 pixelů. Pokrývá 100% barevného standardu sRGB IEC61966-2.1 a až 99% barevného prostoru Adobe RGB (1998).

Každý jednotlivý monitor EIZO ColorEdge je přímo v továrně přesně proměřen. U každého přístroje je přitom továrně zkalibrována křivka gama. Kromě toho je u každého jednotlivého panelu továrně změřena a zkorigována homogenita a barevná jednotnost, čímž je dosaženo absolutně nezkreslené reprodukce obrazu.

Pro obzvláště přesné řízení barev je model CG2730 vybaven vestavěným kalibračním senzorem. Senzor je přesně sladěný s konkrétní obrazovkou a slouží k dokonalé kalibraci a nastavování profilů. Vestavěný senzor umožňuje automatickou rekalibraci. Ta může uživateli ušetřit množství času, neboť o kalibraci se jednoduše postará sám monitor. Model CG2730 je kompatibilní se softwarem ColorNavigator NX a Network umožňujícím pohodlnou integraci do větších systémů správy barev.

Další vlastnosti

1. Panel LCD s technologií IPS-LED, širokým barevným rozsahem, kontrastem 1500:1 a jasem 350 cd/m2
  2. 16bitová převodní tabulka (LUT)
  3. Korekce kolísání barev a jasu v závislosti na teplotě
  4. Vstupy DisplayPort, HDMI a DVI-D
  5. Dva konektory USB pro upstream a tři konektory pro downstream (vč. jednoho nabíjecího)
  6. Madlo pro snadné přenášení
  7. Světelné stínítko s jednoduchým magnetickým upevněním
  8. Pětiletá záruka
CG2730 Řada CG
Novinka
CG2730 ColorEdge

Plně vybavený monitor CG2730 splní díky panelu True Black, 16bitové tabulce LUT a přiložené cloně požadavky těch nejnáročnějších fotografů a designérů.

• 68,4 (27,0 palec)
  • 2.560 x 1.440