Projektování a výstavba nejmo dernějších robotických operačních sálů vyžaduje souhru mnoha znalostí a technologií nezbytných pro splnění požadavků konkrétního zadání. Jedná se o ryze „konstrukční“ technologie od stavebních povrchů splňujících přísné zdravotní a bezpečnostní předpisy až po nejsložitější vzduchotechniku, osvětlení, zvukovou izolaci a ochranu před rentgenovým zářením. Tyto technologie nesouvisí jen se správou rozličných zdrojů obrazových signálů zobrazovaných na monitorech, ale také se softwarem nezbytným pro synchronizaci různých robotických procesů ovládaných počítači.

Společnosti EIZO Italia a SHD Italia se proto rozhodly spolupracovat při návrzích komplexních řešení zahrnujících již ve fázi plánování všechny součásti nezbytné pro zobrazování diagnostických a chirurgických snímků a obrazů používaných v těchto zařízeních.

„Díky našim různým akvizicím a představením nových produktových řad je nyní EIZO schopné nabízet vlastní výrobky pro komplexní správu videosignálů na robotizovaných operačních sálech včetně technologie přenosu signálů po metalických i optických kabelech, a to ve spojení se širokou nabídkou monitorů, pracovních stanic pro robotizované operační sály a řídicími softwarovými nástroji,“ objasňuje generální ředitel EIZO Italia Piergiuseppe Carboni. „Spojenectví firem EIZO a SHD Italia umožňuje oběma společnostem zkombinovat jejich know-how a poskytovat integrovaná řešení sahající od fáze návrhu až po úplné dokončení robotizovaného operačního sálu.“

Riccardo Torre, výkonný ředitel SHD Italia, k tomu dodává: „Upevnění naší spolupráce s firmou EIZO nás velmi těší. Integrací jejích výrobků do našich modulárních systémů bezesporu vzroste přidaná hodnota, kterou tyto technologie přinášejí zákazníkům.“

SHD Italia

Společnost SHD Italia se již přes 30 let zabývá projektováním, výrobou, prodejem a instalací modulárních systémů pro robotizované operační sály, jednotky intenzivní péče, dialyzační střediska a provozy centrální sterilizace v Itálii i v zahraničí.

Zvláštní samostatné obkladové systémy zajišťují optimalizované a flexibilní využití nemocničních místností chráněných před bakteriální kontaminací. Kvalita, zkušenosti a know-how se uplatňuje jak při novostavbách, tak při rekonstrukcích stávajících nemocničních a klinických oddělení.

Tým návrhářů pomáhá zákazníkům s rozhodováním při specifikaci a správě projektu a poskytuje své znalosti v každé fázi výstavby.

Společnost SHD Italia neustále vyvíjí a zlepšuje své výrobky, díky čemuž může nabízet stále dokonalejší a vysoce inovativní špičková řešení. SHD Italia je od roku 2001 držitelem certifikátu ISO 9001.

• Icon-
    Tiskové zprávy - Nové partnerství společností EIZO Italia a SHD Italia pro řízení robotických operačních sálů

PDF | 239 KB