Zdravotnický monitor s 5 megapixely

GX560-MD RadiForce

Model GX560 MammoDuo zobrazuje mamografické snímky a snímky jemných struktur detailně a v tom nejvyšším rozlišení. Rozlišení dvakrát 5 megapixelů a odpovídající jas zaručují optimální reprodukci obrazu.

  • 54,1 cm (21,3")
  • 5 megapixely (odstíny šedi)
  • 4:5
Obrázek produktu GX560-MD RadiForce

Kvalita obrazu

Přesný, brilantní, kontrastní a ostrý obraz

Vynikající kvalita obrazu zpřístupňuje i nejmenší detaily

Díky vysokému rozlišení dvakrát 5 megapixely (odstíny šedi), vysokému kontrastnímu poměru 1700:1 a stabilnímu jasu až 2500 cd/m² nabízí monitor vynikající kvalitu obrazu. V oboru digitální mamografie závisí diagnostika na zobrazení těch nejmenších podrobností. Vysoké optické rozlišení uchovává podstatné detaily a předchází snížení kvality pixelizací, k níž dochází při použití nižšího optického rozlišení. Tyto detaily se zobrazují zcela zřetelně bez ohledu na polohu, z níž monitor sledujete. To je velmi užitečné zejména v situacích, kdy se na monitor dívá více lékařů zároveň.

Správná reprodukce odstínů šedé

Reprodukce odstínů šedé barvy je řízena vnitřní 14bitovou tabulkou LUT (Look-Up-Table), což umožňuje používat paletu se 16 369 odstíny šedi. Díky tomu jsou možné bezeztrátové kalibrace (např. podle odstínových křivek DICOM®) a bezeztrátová regulace rozložení jasu. S využitím vhodného signálu Display Port lze současně zobrazit až 1 024 odstínů šedi.

ImageQuality_GreyToneRendering_without.jpg

Bez 14bitové tabulky LUT

ImageQuality_GreyToneRendering_with.jpg

S 14bitovou tabulkou LUT

Bohatý kontrast až do detailu

Díky vysokému kontrastnímu poměru se detaily obrazu zobrazují velmi věrně. Odstíny šedé a černé jsou výrazně diferencované. Máte tak k dispozici extrémně ostrou reprodukci obrazů v šedé škále. Identifikujete i nejjemnější struktury.

ImageQuality_Contrast-Detail_low.jpg

Snímek s nízkým kontrastem

ImageQuality_Contrast-Detail_high.jpg

Snímek s vysokým kontrastem

Omezení neostrostí

Panely LCD s vysokým jasem projevují sklon k neostrému zobrazování původně ostrých snímků. EIZO proto nabízí hardwarové řešení, jež omezuje výskyt takovýchto neostrostí a které je zabudováno přímo v monitoru. Obnovuje na obrazovce detaily ukryté v obrysech a vytváří tak zobrazení s maximální čitelností.

Rovnoměrný jas na celé ploše obrazovky

Monitor vyniká rovnoměrným jasem. Toto zajišťuje obvod DUE (Digital Uniformity Equalizer), který automaticky odstraňuje nerovnoměrnosti bod po bodu. Odstíny šedé radiologických a jiných lékařských snímků se správně zobrazují na celé ploše obrazovky. To je nezbytné pro přesnou reprodukci obrazu.

Konzistentní kvalita obrazu díky integrovanému snímači jasu

Přesnou kalibraci bílého bodu a tónové křivky zajišťuje snímač jasu zabudovaný v rámečku. Měří jas a stupně šedi a samostatně kalibruje monitor podle standardu DICOM®. Snímač pracuje automaticky bez narušení zorného pole monitoru. Ušetříte si tak práci a čas vynakládaný na údržbu a můžete se spolehnout na trvale konstantní kvalitu obrazu.

ImageQuality_IntegratedFrontsensor.jpg

Ilustrační obrázek

FDA certifikace

Certifikace dle FDA-510 (k) - schváleno k použití pro prsní tomosyntézu, mamografii a obecnou radiografii.

Spolehlivý jas

Značka EIZO je přesvědčena o kvalitě svých výrobků. Záruka na monitory se tak vztahuje také na stabilitu jasu.

ImageQuality_GuaranteedBrightness.jpg

Konstantní jas za provozu

Snímač podsvícení trvale měří jas monitoru. Výhoda: Definované a kalibrované hodnoty jsou přesně reprodukovány již několik sekund po zapnutí monitoru a zůstávají konstantní po celou dobu provozu. Snímač je zabudován uvnitř monitoru a není vidět.

ImageQuality_ConstantBrightness.jpg

Zadní strana obrazovky

Software a uživatelská přívětivost

Vybavení pro pohodlnou práci

Funkce Work-and-Flow

S rostoucí digitalizací modalit jsou radiologové konfrontováni s rostoucím množstvím informací na svých obrazovkách. Díky jedinečné technologii EIZO work-and-flow s novými funkcemi navrženými pro potřeby radiologů se efektivně čelí složitosti dat. S monitorem RadiForce GX560-MD a přiloženým softwarem RadiCS-LE využijete funkce Work-and-Flow naplno.

Více informací o funkcích Work-and-Flow

Point-and-Focus: Plné soustředění na analyzovanou oblast

Funkcí Point-and-Focus můžete vybrané části obrazu rychle označit a zvýraznit myší nebo klávesnicí. Úpravou jasu a odstínů šedi se okolní oblasti potlačí a tím se zvýrazní zajímavé části snímku.

WaF_Point-and-Focus.gif

Switch-and-Go: Jediná myš a klávesnice pro dva systémy

Používají-li se ve vyšetřovně dva počítačové systémy, může k jejich ovládání sloužit jediná myš a klávesnice spravovaná funkcí Switch-and-Go. Můžete pracovat střídavě na obou počítačích a přepínat mezi nimi jednoduše přesunutím kurzoru myši z jedné obrazovky na druhou. Výsledkem je efektivnější práce a přehlednější pracoviště.

WaF_Switch-and-go.gif

Důsledné zajišťování kvality obrazu

Volitelný software EIZO RadiCS určený k zajišťování kvality obrazu umožňuje rozsáhlou údržbu a kontrolování monitorů. Pokrývá veškeré oblasti od kalibrace přes testování a kontrolu stálosti až po archivaci výsledků. Pracujete-li s více monitory, doporučujeme vám software RadiNET Pro. Tento nástroj umožňuje centralizovanou kalibraci všech monitorů a práci s historickými údaji. Ušetří vám hodně času a zajišťuje jednotnou vysokou kvalitu obrazu v rámci vašeho systému. Základní verze RadiCS LE - bez přejímky a testování stálosti - je již součástí monitorů RadiForce.

 

SoftwareUse_RadiCS_RadiNetPro.jpg

Příjemné ovládání

Efektivita diagnostiky

Nová úroveň diagnostiky nezatížené rušivými vlivy

Sada MammoDuo sestává ze dvou monitorů upevněných vedle sebe na speciálně navrženém stojanu.

Při šířce rámečku jen 7,5 mm činí vzdálenost mezi zobrazovacími plochami obou monitorů pouhých 15 mm. Rámeček panelu vystupuje navíc jen o 2,5 mm nad úroveň obrazovky a je s ní tudíž téměř zarovnaný. Uživatel se tak může nerušeně dívat střídavě na jednu a na druhou obrazovku.

Diagnostics_MammoDuo-Bezel.jpg

Prostorově nenáročné uspořádání

Sestava GX560-MD je mimořádně prostorově úsporná. V porovnání s běžnou sestavou samostatných monitorů o stejném rozlišení postavených vedle sebe ušetří 67 mm na šířku, 36 mm na výšku a 20,5 mm do hloubky. Celkově toto zmenšení uspoří 22 % potřebného prostoru. Uvolněné místo je vítaným příspěvkem k příjemnějšímu pracovnímu prostředí.

Diagnostics_Space-saving-arrangement_1.jpg
Diagnostics_Space-saving-arrangement_2.jpg

Jednoduše nastavitelný

Výšku, sklon a natočení monitorů na dvojitém stojanu můžete pohodlně měnit, aniž by přitom vznikla mezera mezi oběma panely.

Diagnostics_Dual-Stand_Topdown.gif
Diagnostics_Dual-Stand_Swivel.gif

Ideální design pro diagnostická pracoviště

Tenké černé okraje přední části panelů jsou optimální pro použití v temném prostředí. Usnadňují soustředěné pozorování obrazu, zatímco bílé boční orámování monitorů působí svěžím, čistým a vkusným dojmem.

Diagnostics_IdealDesign.jpg

Úspora elektřiny v době nepřítomnosti

Snímač přítomnosti

Díky snímači přítomnosti ušetříte elektřinu a životní prostředí. Snímač zjišťuje přítomnost osoby před obrazovkou. Jakmile osoba pracoviště opustí, obrazovka se vypne. Když se pracovník vrátí na pracoviště, monitor se znovu zapne – zcela automaticky bez pohybu myší či použití klávesnice. Vždy je připraven bez čekání.

Prodloužená životnost díky automatickému vypínání

Monitor disponuje automatickým vypínáním podsvícení (Backlight Saver). Zajišťuje prodloužení životnosti. Podobné zařízení vypíná podsvícení LED nepoužívaného monitoru. 

Prvek Backlight Saver je součástí Softwarového programu RadiCS.

Řetězovité propojení

Efektivní víceobrazovkové sestavy

Prostřednictvím signálových vstupů a výstupů DisplayPort lze propojit více monitorů RadiForce. Tímto způsobem lze realizovat monitorové sestavy bez překážející a náročné kabeláže.

Snímač okolního světla podporuje kontrolu stálosti

Snímač zabudovaný v monitoru měří okolní světlo a lze jej používat ke kontrole stálosti. Prostřednictvím snímače a doplňkového softwaru RadiCS lze měřit převažující intenzitu osvětlení.

Diagnostics_AmbientLightSensor.jpg

Udržitelnost

Naše zodpovědnost

Sociálně zodpovědná výroba

Výroba modelu GX560-MD probíhá sociálně zodpovědně. Nevyužívá se dětská ani nucená práce. Dodavatelé přispívající do dodavatelského řetězce procházejí pečlivým výběrem a zavazují se k sociálně zodpovědné výrobě. To se vztahuje především na takzvané konfliktní suroviny. Každoročně dobrovolně sepisujeme podrobnou zprávu o naší sociální zodpovědnosti.

Sustainability_Production.jpg

Přívětivý k životnímu prostředí a klimatu

Všechny monitory GX560-MD vyrábíme v našich vlastních továrnách. Uplatňujeme systém environmentálního a energetického management dle ISO 14001 a ISO 50001. Opatření sahají od omezování odpadu, odpadních vod a emisí přes snižování surovinové a energetické náročnosti až po posilování environmentálního povědomí zaměstnanců. Zhodnocení těchto opatření je podstatnou součástí každoročně zveřejňované zprávy.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Dlouhá životnost a vytrvalost

GX560-MD je navržen pro dlouhou životnost - obvykle výrazně přesahující záruční dobu. Náhradní díly jsou dostupné ještě mnoho let po skončení výroby. Celý životní cyklus bere ohledy na životní prostředí, neboť dlouhá životnost a opravitelnost šetří přírodní zdroje a klima. Při vývoji modelu GX560-MD jsme dbali na nízké čerpání přírodních zdrojů, používání vysoce kvalitních součástí a materiálů a na pečlivou výrobu.

Sustainabilty_Durable_RadiForce.jpg

Záruka

Maximálně jistou investici

Pětiletá záruka

EIZO poskytuje pětiletou záruku. Toto nám umožňuje pokročilý proces výroby, který je založen na jednoduchém a úspěšném principu: promyšlené a pokrokové technologie, k jejichž výrobě se používají výlučně materiály nejvyšší kvality.

Warranty_5Y_EN.jpg

Doporučené grafické karty

Pro přesnou diagnostiku

EIZO Grafická karta MED-XN83

Grafická karta EIZO zajišťuje optimální podporu vlastností, funkcí a nastavení monitoru RadiForce GX560-MD. Umožňuje přesné hlášení a dokáže ovládat více monitorů současně. Společnost EIZO nabízí technickou podporu a záruční servis grafické karty.

Další informace o grafických kartách

MED-XN83.jpg

Technické údaje

Obecné
Číslo produktu
GX560-MD
Barva přístroje
Dvoubarevné, černobílé
Oblast použití Lékařství
Produktová řada RadiForce
Oblasti použití Mamografie, Nukleární medicínu a radiační terapii, Nedestruktivní testování
Obrazovka
Úhlopříčka [palce] 21,3
Úhlopříčka [cm] 54,1
Formát 4:5
Viditelná plocha obrazu (šířka × výška) [v mm] 338 x 422
Rozlišení [v megapixelech 5 megapixely (odstíny šedi)
Ideální a doporučené rozlišení 2048 x 2560
Rozteč bodů [v mm] 0.165 x 0.165
Technologie panelu IPS
Max. pozorovací úhel ve vodorovném směru 178
Max. pozorovací úhel ve svislém směru 178
Zobrazitelné barvy nebo stupně šedé 256 stupňů šedé (DVI, 8 bitů), 256 stupňů šedé (DisplayPort, 8 bitů), 1024 stupňů šedé (DisplayPort, 10 bitů)
Barevná paleta/tabulka LUT 16 369 stupňů šedé / 14 bitů
Max. jas (obvykle) [cd/m²] 2500
Dop. jas [cd/m²] 1000
Max. kontrast (obvykle) 1700:1
Typ podsvícení LED
Funkce a provoz
Standardní režimy barev/stupňů šedé 2x user mode, Paper, DICOM
Křivka stupňů světlosti DICOM
Hardwarová kalibrace jasu a charakteristiky jasu
Digital Uniformity Equalizer (korekce homogenity)
Potlačení neostrostí
Senzory Senzor okolního světla, Integrovaný snímač jasu, Senzor podsvícení, Senzor přítomnosti
Jazykové verze nabídky na obrazovce (OSD) de, en, fr, es, it, se
Možnosti nastavení charakteristika hodnot odstínů DICOM, Jas, Gama, Jazyk OSD
Vestavěný zdroj
Připojení
Vstupní konektory 2x DisplayPort (HDCP 1.2), DVI-D (HDCP 1.4)
Signální výstupy 1x DisplayPort (HDCP 1.2)
Daisy chain
Technické údaje USB USB 2
Konektory USB pro upstream 2 x type B
Konektory USB pro downstream 2x type A
Grafický signál DVI Single Link (TMDS), DisplayPort
Řídicí konektor USB-Protocol
Elektrické údaje
Horizontální/vertikální frekvence Digital: 31-135 kHz/23-61 Hz; Frame sync mode: 23,5-25,5 Hz/47-51 Hz
Příkon (obvyklý) [ve wattech] 28
Maximální příkon [ve wattech] 79 (při maximálním jasu a současném využití všech vstupů signálu a rozbočovače USB)
Úsporný režim [ve wattech] 1
Spotřeba při vypnutí monitoru [ve wattech] 0
Správa napájení AC 100-240V, 50/60Hz
Rozměry a hmotnost
Rozměry (včetně stojanu) (šířka x výška x hloubka) [v mm] 709 x 476-566 x 225
Hmotnost (včetně stojanu) [v kg] 17.1
Hmotnost (bez stojanu) [v kg] 8
Technický výkres (PDF) Technický výkres (PDF)
Možnost otáčení stojanu [v °] 70
Naklápění dopředu/dozadu [v °] 5 / 25
Výškové/příčné otáčení (Pivot) ve směru hodinových ruček
Rozteč otvorů VESA 100 x 100
Certifikace a normy
Certifikace CE (Medical Device), ANSI/AAMI ES60601-1, CSA C22.2 Nr. 601-1, EN60601-1, IEC60601-1, RCM, FCC-B, CAN ICES-3 (B), VCCI-B, RoHS, WEEE, China RoHS, CCC, EAC
Software a příslušenství
Související software a další doplňky jsou k dispozici ke stažení RadiCS LE
Součástí balení 1x krátký signálový kabel DisplayPort – DisplayPort, 4x Propojovací kabel DisplayPort – DisplayPort, 2x Napájecí kabel, 2x Kabel USB (type A - type B)
Volitelné příslušenství RadiNET Pro, RadiCS (UX2-Kit)
Doporučená grafická karta MED-XN83
Záruka
Záruční doba 5 let
Záruka vadných bodů Záruka se vztahuje také na běžné opotřebení podsvícení, pokud je provozováno při doporučeném jasu maximálně 1000 cd/m². EIZO zaručuje tento jas po dobu 5 let od data zakoupení.

Soubory ke stažení a podpora

Kolem vašeho produktu

Příručky a dokumenty

Manuál - GX560

Produktový leták - GX560-MD

PDF | 5 MB

Obrazy produktu GX560-MD

ZIP | 7 MB

Produktový leták - MED-XN-Line Graphic Boards

(Anglicky)

PDF | 2 MB

RadiForce Brožura

(Anglicky)

PDF | 9 MB

Software

Ovladač zařízení - GX560

Test monitoru

Rychle a snadno otestujte vlastnosti a parametry svého monitoru pomocí softwaru značky EIZO vyvinutého právě pro tento účel.

RadiCS

Tento software značky EIZO zajišťuje kompletní řízení kvality – od kalibrace přes asset-management po testy poklesu a stálosti jasu.

RadiCS LE

Software pro správu kvality RadiCS LE slouží ke kalibraci monitorů EIZO RadiForce a ke správě kalibračních dat.

RadiNET Pro

Software značky EIZO pro síťové řízení kvality ve velkých zařízeních se vzdálenou správou monitorů.

Často kladené otázky

Speciálně pro řízení kvality zobrazovačů série RadiForce vyvinula společnost EIZO software RadiCS. Ten nabízí řadu testů a automatických nastavení k zajištění stálé a konzistentní reprodukce obrazu na všech LCD monitorech RadiForce; podporuje však také obrazovky jiných výrobců. Software automaticky provádí testovacími obrazci a pomáhá provést měření a posouzení dle norem při zachování úspory času a nákladů. Výsledky měření se automaticky přenášejí do dokumentace a archivují se a pomocí volitelného softwaru RadiNET Pro je také možné provádět jejich centrální správu. Kalendář s notifikační funkcí zajišťuje včasné kontroly. Pro měření jasu, včetně oslnění, je nutný příslušný měřicí přístroj. RadiCS automaticky načítá hodnoty naměřené nejrůznějšími jasoměry.

Software RadiCS

Podle německého Spolkového ministerstva životního prostředí, ochrany přírody a bezpečnosti reaktorů (BMU) je podle nařízení o rentegech (QS-RL) platnou směrnicí pro zajištění kvality: „Opatření k zajištění kvality rentgenových zařízení k vyšetření nebo ošetření lidí“.

DIN V 6868-157. Tato norma DIN reguluje kontrolu poklesu a stálosti jasu pro zobrazovací systémy v radiografii s cílem zajistit potřebnou kvalitu obrazu.

Pro zobrazovací systémy dle normy DIN 6868-157 jsou v závislosti na části těla/metodě určeny různé obrazovky EIZO RadiForce. Software EIZO pro řízení kvality RadiCS pro tento účel rozlišuje třídy I až VIII.

Podle části těla/metody jsou dle normy DIN 6868-157 určeny různé minimální požadavky na zobrazovací přístroje. Software EIZO pro řízení kvality RadiCS pro tento účel rozlišuje třídy I až VIII.

Má-li monitor trvale vypadat jako nový a chcete-li prodloužit jeho životnost, doporučujeme jeho pravidelné čištění. Rám a plochu LCD panelu čistěte dle následujícího postupu:

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Nikdy nepoužívejte ředidla, benzol, alkohol (etanol, metanol nebo izopropylalkohol), abrazivní prostředky nebo jiné silné roztoky, které by mohly poškodit povrch rámu nebo LCD panelu.

Rám
Odstraňte skvrny jemným hadříkem navlhčeným ve slabém čisticím prostředku. Nikdy nestříkejte vosk nebo čisticí prostředky přímo na rám. (Podrobné informace najdete v uživatelské příručce.)

LCD displej
Plochu obrazovky lze v případě potřeby očistit jemným hadříkem (např. bavlna nebo utěrka na brýle). Obtížně odstranitelné skvrny pomůže zpravidla překonat mírné navlhčení hadříku vodou, které zvýší čisticí účinek.

Pro vysoce věrné podání obrazu jsou zásadními faktory homogenní rozložení jasu a čisté barvy. O to se stará obvod DUE, neboli Digital Uniformity Equalizer. Pro každý tón na celé zobrazovací ploše bod po bodu koriguje jasovou a barevnou nerovnoměrnost.

Záruka na monitory EIZO RadiForce trvá u většiny modelů 5 let, včetně výměny na místě. Pro diagnostické monitory doporučuje EIZO jas obrazovky, který znatelně překračuje minimální požadavky směrnice QS-RL. Tento doporučený jas je společností EIZO garantován.
Záruky platné pro jednotlivé modely RadiForce jsou uvedeny v příslušných produktových listech.

Jak instalační průvodce RadiCS 5, tak odpovídající funkce v RadiNET Pro počítají při upgradu s přenesením dat.

Důležitý předpoklad: Nainstalovaný program RadiCS 4 musí být verze 4.6.1 nebo vyšší. Proto u starších instalací RadiCS 4 proveďte prosím nejprve update.

Monitory EIZO podporují alternativní režim DisplayPort s rozhraním USB-C. To znamená, že mohou správně zobrazovat obrazové signály z portů Thunderbolt 3 nebo Thunderbolt 4 prostřednictvím připojení USB-C. Signální kabel USB-C dodávaný společností EIZO s monitorem je optimálně vhodný.
 
Případně lze pomocí vhodného kabelu připojit monitory s DisplayPortem. Nejvhodnější je signální kabel CP200 (USB-C (TB3/TB4) na DisplayPort) dodávaný společností EIZO.

Připojení z portů Thunderbolt 3 nebo Thunderbolt 4 k rozhraní HDMI monitoru může fungovat pomocí vhodných aktivních adaptérů/kabelů. Doporučujeme však používat rozhraní USB-C nebo DisplayPort monitoru.

Zobrazuje se 10 z 34 často kladených otázek

Záruka

Společnost EIZO nabízí záruku až pět let, některé výrobky však mají jinou záruční dobu. Přesné záruční lhůty pro jednotlivé výrobky naleznete buď ve výše uvedených záručních podmínkách, v datovém listu nebo na mezinárodních webových stránkách společnosti EIZO. Dlouhé záruční lhůty jsou umožněny vysoce rozvinutým výrobním procesem založeným na jednoduchém principu úspěchu: sofistikované a inovativní technologii monitorů, vyráběných ze špičkových materiálů. Pětiletá záruka pro vás znamená vysokou míru jistoty investice a úsporu následných nákladů (total cost of ownership), které by bez záručního servisu vznikly například při údržbě a opravách.

  • Inovativní servisní koncept společnosti EIZO, který stanovuje standardy a odpovídá trendu prodlužování doby amortizace. Bezpečnost, která přesvědčí a na kterou se můžete spolehnout.
  • Prvotřídní materiál a pečlivé zpracování zajišťují mimořádnou životnost a umožňují tak dlouhé záruční doby.
  • Následné náklady, které by vznikly bez záručního servisu, např. na údržbu a opravy, jsou vyloučeny a vedou k optimalizaci transparentnosti nákladů (TCO - Total Cost of Ownership).
Podrobnosti o záručních službách EIZO