Monitor ColorEdge PROMINENCE CG3146 s rozlišením DCI 4K (4096 × 2160 bodů) a úhlopříčkou 31,1 palce správně zobrazuje velmi jasné i velmi tmavé partie obrazu, aniž by přitom utrpěla kvalita barev či prokreslení scény. Obrazovka dosahuje maximálního jasu 1000 nt (typicky) a kontrastního poměru 1 000 000:1 pro skutečnou reprodukci HDR.

Referenční monitor EIZO je kompatibilní s křivkami HLG (Hybrid Log-Gamma) a PQ (Perceptual Quantization) pro zpracování televizních materiálů, filmů a dalšího videa v HDR. Křivky HLG a PQ stejně jako jas jsou přesně zkalibrovány na úrovni referenční třídy 1. Celá referenční kalibrace zahrnuje normy jako BT.2020, BT.709, DCI-P3, PQ BT.2100, PQ DCI-P3 nebo HLG BT.2100.

Referenční monitor se musí vyznačovat spolehlivým a trvale stabilním jasem, podáním barev a jasovými křivkami (EOTF). ColorEdge PROMINENCE je proto jako světově první referenční monitor HDR vybaven vestavěným kalibračním senzorem. Senzor slouží k plně automatickým opakovaným kalibracím v referenční kvalitě a ke kalibracím přizpůsobeným potřebám daného projektu. Bezeztrátová hardwarová kalibrace 24bitových tabulek 3D LUT (Look Up Table) v monitoru zajišťuje trvale přesnou reprodukci barev. Opakované kalibrace monitoru CG3146 lze dokonce nastavit tak, aby se prováděly samočinně ve stanovenou dobu. Kalibrace může proběhnout v noci či o víkendu, aniž by jakkoliv narušila tvůrčí činnost uživatelů.

Model ColorEdge PROMINENCE CG3146 je opatřen teplotním senzorem pro zajištění přesné reprodukce barevných přechodů, odstínů, jasu a dalších rysů obrazu nezávisle na kolísání okolní teploty. Senzor měří přesnou teplotu uvnitř monitoru a predikční algoritmus založený na umělé inteligenci podle těchto údajů rozpoznává charakter vývoje teploty, na jehož základě počítá v reálném čase přesné korekce. O rovnoměrné zobrazení na celé ploše obrazovky se stará technologie DUE (Digital Uniformity Equalizer) vyvinutá společností EIZO, přičemž i zde se kompenzuje kolísání teploty.

Pro rychlou a snadnou navigaci a přizpůsobování nastavení individuálním požadavkům je přední strana monitoru CG3146 opatřena otočným ovladačem, jímž lze nastavovat například jas. Četné funkce jako Aspect Marker, Blue Only, Gamut Warning, Brightness Warning nebo Clipping stejně jako kompatibilita s normou D65 (CRT) patří mezi standardní výbavu této obrazovky.

Další vlastnosti

1. Rozhraní Single-Link 12G/6G/3G/HD-SDI a Dual- nebo Quad-Link 3G/HD-SDI, HDMI a DisplayPort
  2. Kompatibilita s VPID pro propojení SDI
  3. Vstupy HDMI a DisplayPort
  4. Reprodukce 99 procent DCI-P3
  5. Temně černé odstíny s kontrastem až 1 000 000:1 bez technologií ABL či Local Dimming
  6. Tabulky 3D LUT k přizpůsobení jednotlivých barev dle kubické tabulky RGB
  7. 10bitové zobrazení přes 24bitovou tabulku LUT pro plynulé barevné přechody
  8. Rychlé nastavování monitoru otočným prvkem na přední straně
  9. Stínítko obrazovky součástí dodávky
  10. Pětiletá záruka

Dostupnost: od června 2020

Dop. prodejní cena: 724.790 CZK

CG3146 Řada CG
CG3146 ColorEdge

Přesná a barevně věrná reprodukce pokrývající celou jasovou křivku (EOTF) kvalifikuje model CG3146 pro celý produkční proces 4K v HDR i SDR.

• 78,9 cm (31,1 palců)
  • 4096 x 2160 (4K), 17:9 Formát
  • Dual Layer IPS (Wide Gamut, 10 Bit)
  • Integrovaný snímač pro automatickou kalibraci