Systémy optimalizace obrazu

EVS1VX DuraVision

DuraVision EVS1VX je systém pro vylepšení obrazu, který analyzuje a zpracovává videozáznamy v reálném čase. EVS1VX má pokročilé možnosti nastavení a volitelné funkce.

Obrázek produktu EVS1VX DuraVision

Systém optimalizace obrazu

Pro lepší viditelnost

Četné oblasti použití

Systémy EIZO pro vylepšení obrazu zlepšují viditelnost v různých situacích, kdy je vyžadována přesná kontrola obsahu videa, ať už jde o vizuální kontrolu lidmi nebo strojové vyhodnocení včetně umělé inteligence.

Z optimalizované detekovatelnosti videozáznamů těží mimo jiné oblasti bezpečnosti (např. viditelnost podezřelých aktivit a objektů), monitorování (detekce nesrovnalostí a závad), údržby infrastruktury (údržba a včasná detekce nebezpečí) a analýzy obrazu.

Improved-visibility_Application-areas.jpg

Lepší přehled v reálném čase

Monitor EVS1VX je vybaven patentovanou technologií EIZO Visibility Optimizer, která analyzuje a upravuje obraz pixel po pixelu v reálném čase.

Optimalizace obtížně rozpoznatelných snímků

EVS1VX detekuje a koriguje oblasti obrazu, které jsou špatně viditelné kvůli slabému osvětlení nebo mlze. Řešení zvládá tmavé i světlé oblasti obrazu úpravou jasu každého pixelu při zachování detailů pro realistický pocit hloubky. To je užitečné nejen pro sledování v noci nebo v mlze, ale také pro detekci nerovností nebo prasklin na povrchu, například na betonu.

Zpracování obrazu je založeno na teorii Retinex, kdy jsou pixely optimalizovány individuálně.

Improved-visibility_VOX_Tunel_after.jpg

S optimalizovaným jasem

Improved-visibility_VOX_Tunel_before.jpg

Bez optimalizovaného jasu

Snížení šumu při vysokých hodnotách ISO

Model EVS1VX kombinuje funkce 2D i 3D redukce šumu, které zvýrazňují obrysy a usnadňují rozlišení objektů, zejména při nočním sledování.

3D redukce šumu využívá vizuální informace z předchozího snímku a vyhodnocuje rozdíl oproti následujícím snímkům. To je velmi efektivní při sledování statického videa. 2D redukce šumu analyzuje obsah po jednotlivých snímcích a je optimální pro videa, která obsahují pohyb nebo změny scény.

EVS1VX automaticky nastaví metodu redukce šumu podle zobrazovaného obsahu.

Improved-visibility_VOX_ISOvalue-after.jpg

S redukcí šumu

Improved-visibility_VOX_ISOvalue-before.jpg

Bez redukce šumu

Rozlišování detailů na černobílých snímcích

EVS1VX zlepšuje viditelnost na snímcích, kde dominuje jedna barva. Barvy s malými rozdíly v jasu lze snadněji rozlišit. To je užitečné zejména při analýze endoskopických a patologických snímků nebo při detekci objektů na snímcích pod vodou.

Improved-visibility_VOX-Monochrome_images-after.jpg

Podrobné zastoupení

Improved-visibility_VOXmonochrome_images-before.jpg

Několik viditelných detailů

Vylepšení obrazu vybraných oblastí

Přístroj EVS1VX umožňuje vybrat určité oblasti obrazu pro vylepšení. To umožňuje divákovi soustředit se na oblasti zájmu nebo omezit vylepšení obrazu na příslušné oblasti.

Improved-visibility_VOX_Local-Image-Enhancement.jpg

Pohodlná obsluha

Vybavení pro pohodlnou práci

Nastavení režimů zobrazení a ostrosti obrazu

Pomocí ovládacího prvku EVS Image Optimization lze jemně doladit režimy zobrazení a maximalizovat ostrost obrazu díky vylepšeným konturám, kontrastu a jasu.

Ovládání optimalizace obrazu EVS je zdarma. Pro použití je nutné připojení k počítači se systémem Windows prostřednictvím rozhraní USB (kabel není součástí dodávky).

Správný režim zobrazení pro každou situaci

Uživatel má k dispozici čtyři předinstalované režimy zobrazení (standardní, vyvážený, vysoký, nízký). Kromě toho lze přidat až pět vlastních režimů, které lze vyladit pro konkrétní prostředí sledování. EVS1VX může registrovat až 10 režimů zobrazení, mezi kterými může obsluha přepínat pomocí tlačítek na předním panelu. Pro přehlednost a snadné používání lze nepoužívané režimy zobrazení ze seznamu odstranit.

Operation_RightDisplayMode.jpg

Příklady přednastavených režimů zobrazení: 1. standardní, 2. vyvážený, 3. vysoký

Ukládání snímků přímo na USB

Model EVS1VX umožňuje operátorům pořizovat statické snímky z libovolné rozšířené scény a ukládat je přímo na USB flash disk pomocí USB numerické klávesnice. Pořízené statické snímky zdědí aktuálně nastavená vylepšení obrazu, takže je lze použít pro druhé prohlížení nebo pro vyšetřovací účely. Tato funkce je užitečná také pro sledování poškození infrastruktury, například silnic, nebo závad při výrobě produktů.

Operation_SaveToUSB.jpg

1. monitor, 2. USB numerická klávesnice, 3. USB disk, na který lze exportovat a ukládat optimalizované snímky

Flexibilní připojení

Model EVS1VX má dva vstupy HDMI, jeden výstup HDMI a je vybaven portem Ethernet pro aktualizaci firmwaru prostřednictvím prohlížeče.

Operation_EVS-connectivity.jpg

* Periferní připojení pouze u EVS1VX

Trvanlivost

A spolehlivost

Dvouletá záruka

EIZO poskytuje dvouletou záruku. Toto nám umožňuje pokročilý proces výroby, který je založen na jednoduchém a úspěšném principu: promyšlené a pokrokové technologie, k jejichž výrobě se používají výlučně materiály nejvyšší kvality.

Použití 24 hodin denně, 7 dní v týdnu

EVS1VX je konstruováno pro 24hodinové použití a vyznačuje se maximální spolehlivostí.

Warranty-reliability_24-7.jpg

Udržitelnost

Naše zodpovědnost

Sociálně zodpovědná výroba

Výroba modelu EVS1VX probíhá sociálně zodpovědně. Nevyužívá se dětská ani nucená práce. Dodavatelé přispívající do dodavatelského řetězce procházejí pečlivým výběrem a zavazují se k sociálně zodpovědné výrobě. To se vztahuje především na takzvané konfliktní suroviny. Každoročně dobrovolně sepisujeme podrobnou zprávu o naší sociální zodpovědnosti.

Sustainability_Production.jpg

Přívětivý k životnímu prostředí a klimatu

Všechny monitory EVS1VX vyrábíme v našich vlastních továrnách. Uplatňujeme systém environmentálního a energetického management dle ISO 14001 a ISO 50001. Opatření sahají od omezování odpadu, odpadních vod a emisí přes snižování surovinové a energetické náročnosti až po posilování environmentálního povědomí zaměstnanců. Zhodnocení těchto opatření je podstatnou součástí každoročně zveřejňované zprávy.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Dlouhá životnost a vytrvalost

EVS1VX je navržen pro dlouhou životnost - obvykle výrazně přesahující záruční dobu. Náhradní díly jsou dostupné ještě mnoho let po skončení výroby. Celý životní cyklus bere ohledy na životní prostředí, neboť dlouhá životnost a opravitelnost šetří přírodní zdroje a klima. Při vývoji modelu EVS1VX jsme dbali na nízké čerpání přírodních zdrojů, používání vysoce kvalitních součástí a materiálů a na pečlivou výrobu.

Sustainability_Sustainable-durable.jpg

Technické údaje

Obecné
Oblast použití Videodohled, Průmysl
Produktová řada DuraVision
Oblasti použití Systémy optimalizace obrazu, Videodohled
Funkce a provoz
Volitelné funkce (vyžaduje se licence) snímání a ukládání statických snímků, redukce kompresních artefaktů, pokročilé rozlišování barev, 3D redukce šumu
24/7 provoz
Proces vylepšení obrazu Přednastavení, Výběr sekce obrázků, Visibility Optimizer X
Formáty videa 1080/50p, 720/50p, 720/59,94p, 720/60p, 1080/59,94p, 1080/60p
Připojení
Vstupní konektory 2x HDMI (HDCP 1.4)
Signální výstupy 1x HDMI
Technické údaje USB USB 2
Konektory USB pro upstream 1 x type B
Periferní připojení 2 x Typ A
Síťové rozhraní RJ-45
Řídicí konektor USB-Protocol, Ethernet
Elektrické údaje
Maximální příkon [ve wattech] 45
Správa napájení AC 100-240V, 50/60Hz
Rozměry a hmotnost
Rozměry (šířka x výška x hloubka) [v mm] 240,5 x 53,2 x 143,8
Hmotnost [v kg] 1.4
Technický výkres (PDF) Technický výkres (PDF)
Certifikace a normy
Provozní teplota 0 - 40 °C / 20-80 % (R.H., non condensing)
Certifikace CE, UKCA, CB, RCM, cTÜVus, FCC-A, CAN ICES-3 (A), VCCI-A, RoHS, WEEE
Software a příslušenství
Součástí balení AC adaptér, Propojovací kabel HDMI – HDMI, Příručka via download
Záruka
Záruční doba 2 let

Soubory ke stažení a podpora

Kolem vašeho produktu

Příručky a dokumenty

Produktový leták - EVS1VX

PDF | 4 MB

Obrazy produktu EVS1VX, EVS1VS

ZIP | 5 MB

Systémy optimalizace systému

PDF | 479 KB

EIZO Security & Surveillance Visual Solutions

(Anglicky)

PDF | 9 MB

Záruka

Společnost EIZO nabízí záruku až pět let, některé výrobky však mají jinou záruční dobu. Přesné záruční lhůty pro jednotlivé výrobky naleznete buď ve výše uvedených záručních podmínkách, v datovém listu nebo na mezinárodních webových stránkách společnosti EIZO. Dlouhé záruční lhůty jsou umožněny vysoce rozvinutým výrobním procesem založeným na jednoduchém principu úspěchu: sofistikované a inovativní technologii monitorů, vyráběných ze špičkových materiálů. Pětiletá záruka pro vás znamená vysokou míru jistoty investice a úsporu následných nákladů (total cost of ownership), které by bez záručního servisu vznikly například při údržbě a opravách.

  • Inovativní servisní koncept společnosti EIZO, který stanovuje standardy a odpovídá trendu prodlužování doby amortizace. Bezpečnost, která přesvědčí a na kterou se můžete spolehnout.
  • Prvotřídní materiál a pečlivé zpracování zajišťují mimořádnou životnost a umožňují tak dlouhé záruční doby.
  • Následné náklady, které by vznikly bez záručního servisu, např. na údržbu a opravy, jsou vyloučeny a vedou k optimalizaci transparentnosti nákladů (TCO - Total Cost of Ownership).
Podrobnosti o záručních službách EIZO