Zdravotnický monitor s 2 megapixely

MX243W RadiForce

24" barevný monitor v širokoúhlém formátu zobrazuje radiologické snímky specifických úloh i snímky z patologie s požadovanou přesností.

  • 61 cm (24,1")
  • 2,3 megapixely (barva)
  • 16:10
Obrázek produktu MX243W RadiForce

Kvalita obrazu

Přesný, brilantní, kontrastní a ostrý obraz

Vynikající kvalita obrazu zpřístupňuje i nejmenší detaily

Díky vysokému rozlišení 2,3 megapixely (barva), vysokému kontrastnímu poměru 1350:1 a stabilnímu jasu až 410 cd/m2 nabízí monitor vynikající kvalitu obrazu. I nejjemnější detaily se zobrazují velmi zřetelně bez ohledu na polohu, z níž monitor sledujete. To je velmi užitečné zejména v situacích, kdy se na monitor dívá více lékařů zároveň.

MX243W má širokoúhlý displej. Díky širokému barevnému gamutu dokáže zobrazit vysoce syté barevné tóny, které nejsou na běžných barevných LCD displejích viditelné.

ImageQuality_ExcellentImageQuality_MX.jpg

Zobrazení černobílých a barevných snímků pouze na jednom monitoru

Funkce Hybrid Gamma PXL automaticky pixel po pixelu rozlišuje mezi monochromatickým a barevným obrazem. Tímto způsobem vzniká hybridní panel využívající v každém jednotlivém pixelu optimální tónovou charakteristiku. Výsledkem je vyšší přesnost a spolehlivost.

Model MX243W zobrazuje sofistikované monochromatické snímky stejně spolehlivě jako barevné snímky ze všech myslitelných modalit. V praxi to znamená výrazné zvýšení efektivity, protože snímky z různých zobrazovacích postupů lze zobrazit pouze na jednom monitoru.

ImageQuality_HybridGammaPXL.jpg

Omezení neostrostí

Panely LCD s vysokým jasem projevují sklon k neostrému zobrazování původně ostrých snímků. EIZO proto nabízí hardwarové řešení, jež omezuje výskyt takovýchto neostrostí a které je zabudováno přímo v monitoru. Obnovuje na obrazovce detaily ukryté v obrysech a vytváří tak zobrazení s maximální čitelností.

Miliarda barevných odstínů díky 13bitové tabulce LUT

Reprodukce barev je řízena pomocí 13bitové tabulky LUT (Look-Up-Table). Při využití rozhraní Display Port je pro zobrazení k dispozici až 10 bitů. Výsledkem je barevné rozlišení dosahující až 1 miliardy tónů. Diagnosticky relevantní zobrazovací křivky a jemné struktury lze proto přesně identifikovat.

ImageQuality_13bitLUT_with.jpg

S 13bitovou tabulkou LUT

ImageQuality_13bitLUT_without.jpg

Bez 13bitové tabulky LUT

Kvalitnější diagnostika díky širokoúhlému formátu

Díky poměru stran 16:10, resp. 16:9, máte ve vodorovném směru výrazně větší prostor než u běžných monitorů, což oceníte například při souběžném sledování dvou snímků vedle sebe.

Rovnoměrný jas a jednotné podání barev

Monitor vyniká vysokou kvalitou zobrazení barev a rovnoměrným podsvícením. O to se stará funkce Digital Uniformity Equalizer (DUE), která automaticky koriguje nerovnoměrnosti pixel po pixelu. Šedé a barevné odstíny radiologických a jiných lékařských snímků jsou správně reprodukovány na celé ploše obrazovky. To je nezbytné pro přesnou reprodukci obrazu.

Konstantní jas za provozu

Snímač podsvícení trvale měří jas monitoru. Výhoda: Definované a kalibrované hodnoty jsou přesně reprodukovány již několik sekund po zapnutí monitoru a zůstávají konstantní po celou dobu provozu. Snímač je zabudován uvnitř monitoru a není vidět.

ImageQuality_ConstantBrightness.jpg

Zadní strana obrazovky

Software a uživatelská přívětivost

Vybavení pro pohodlnou práci

Důsledné zajišťování kvality obrazu

SoftwareUse_RadiCS.jpg

RadiCS LE

Pomocí softwaru RADICS LE je možné otestovat jas a křivku stupňů jasu DICOM® a automaticky provést kalibraci na základě továrního nastavení. K tomuto účelu se používá volitelně dostupný senzor UX2. Prostřednictvím softwarového nástroje RadiCS LE lze provádět i kalibraci dalších tónových křivek, například CIE.

Funkce Work-and-Flow

S rostoucí digitalizací modalit jsou radiologové konfrontováni s rostoucím množstvím informací na svých obrazovkách. Díky jedinečné technologii EIZO work-and-flow s novými funkcemi navrženými pro potřeby radiologů se efektivně čelí složitosti dat. S monitorem RadiForce MX243W a přiloženým softwarem RadiCS-LE využijete funkce Work-and-Flow naplno.

Více informací o funkcích Work-and-Flow

Point-and-Focus: Plné soustředění na analyzovanou oblast

Funkcí Point-and-Focus můžete vybrané části obrazu rychle označit a zvýraznit myší nebo klávesnicí. Úpravou jasu a odstínů šedi se okolní oblasti potlačí a tím se zvýrazní zajímavé části snímku.

WaF_Point-and-Focus.gif

Příjemné ovládání

Efektivita diagnostiky

Prodloužená životnost díky automatickému vypínání

Monitor disponuje automatickým vypínáním podsvícení (Backlight Saver). Zajišťuje prodloužení životnosti. Podobné zařízení vypíná podsvícení LED nepoužívaného monitoru. 

Prvek Backlight Saver je součástí Softwarového programu RadiCS.

Ergonomický stojan

Ergonomický a stabilní: nastavitelný stojan respektuje ergonomii. Stojan monitoru můžete otočit, naklonit a sklopit do polohy, která bude nejpohodlnější pro vaše záda, šíji a posez. Rovněž umožňuje plynulé nastavení výšky a spuštění dolů až ke stolní desce. Horní řádek tak může zaujmout ergonomickou polohu pod úrovní vašich očí.

foot_height.png
Výška

90 mm

foot_tilt_FlexScan.png
Sklopení

5° dopředu a 30° dozadu

foot_swivel_FlexScan.png
Pootočení

70°

foot_pivot_left.png
Otáčení

proti směru hodinových ruček

Zobrazení křivky DICOM® stisknutím tlačítka

Společnost EIZO provádí pečlivé měření a seřizování každého stupně šedi tak, aby monitory splňovaly požadavky standardu DICOM® již v momentu dodání. Výsledkem je velmi konzistentní odstupňování odstínů šedé, jež umožňuje optimální radiologickou diagnostiku.

Diagnostics_DICOM-Characteristic.jpg

Rozhraní pro dva počítače

Vstupy Display Port a DVI-D umožňují připojení dvou zdrojů signálu zároveň. Můžete tak mít současně připojené dva počítače. Přepínání může probíhat automaticky nebo ručně.

Diagnostics_Ports2PCs.jpg

Řetězovité propojení

Efektivní víceobrazovkové sestavy

Prostřednictvím signálových vstupů a výstupů DisplayPort lze propojit více monitorů RadiForce. Tímto způsobem lze realizovat monitorové sestavy bez překážející a náročné kabeláže.

RadiLight: Komfortní osvětlení od firmy EIZO

EIZO RadiLight je nové komfortní osvětlení pro radiology pracující ve vyšetřovnách s nižší intenzitou osvětlení. Tlumené osvětlení na zadní straně obrazovky omezuje nadměrné zatížení očí, k němuž dochází při neustálém střídání pohledu na jasnou obrazovku a předměty ve slabě osvětleném okolí.

Diagnostics_RadiLight.jpg

Udržitelnost

Naše zodpovědnost

Ekologicky šetrné použití materiálů

MX243W se skládá přibližně z 19 % z recyklovaného plastu. Tím se snižuje množství plastového odpadu, který se dostává do životního prostředí, šetří se zdroje a podporuje se opětovné využití materiálů pro zachování přírodních ekosystémů.

Sustainability_Plastic_RF.jpg

Ekologicky šetrné obaly

Společnost EIZO používá pro obal MX243W polstrování z celulózy. Materiál je vyroben z recyklované lepenky a papíru a při likvidaci má mnohem menší dopad na životní prostředí než tradiční polystyren nebo plast. Všechny kabely jsou uloženy v kartónové přihrádce, místo aby byly jednotlivě baleny v plastových sáčcích.

Sustainabilty_Packaging_RadiForce.jpg

Vlevo: konvenční obaly / vpravo: materiály šetrné k životnímu prostředí

Sociálně zodpovědná výroba

Výroba modelu MX243W probíhá sociálně zodpovědně. Nevyužívá se dětská ani nucená práce. Dodavatelé přispívající do dodavatelského řetězce procházejí pečlivým výběrem a zavazují se k sociálně zodpovědné výrobě. To se vztahuje především na takzvané konfliktní suroviny. Každoročně dobrovolně sepisujeme podrobnou zprávu o naší sociální zodpovědnosti.

Sustainability_Production.jpg

Přívětivý k životnímu prostředí a klimatu

Všechny monitory MX243W vyrábíme v našich vlastních továrnách. Uplatňujeme systém environmentálního a energetického management dle ISO 14001 a ISO 50001. Opatření sahají od omezování odpadu, odpadních vod a emisí přes snižování surovinové a energetické náročnosti až po posilování environmentálního povědomí zaměstnanců. Zhodnocení těchto opatření je podstatnou součástí každoročně zveřejňované zprávy.

Sustainabilty_ISO14001.jpg

Dlouhá životnost a vytrvalost

MX243W je navržen pro dlouhou životnost - obvykle výrazně přesahující záruční dobu. Náhradní díly jsou dostupné ještě mnoho let po skončení výroby. Celý životní cyklus bere ohledy na životní prostředí, neboť dlouhá životnost a opravitelnost šetří přírodní zdroje a klima. Při vývoji modelu MX243W jsme dbali na nízké čerpání přírodních zdrojů, používání vysoce kvalitních součástí a materiálů a na pečlivou výrobu.

Sustainabilty_Durable_RadiForce.jpg

Záruka

Maximálně jistou investici

Pětiletá záruka

EIZO poskytuje pětiletou záruku. Toto nám umožňuje pokročilý proces výroby, který je založen na jednoduchém a úspěšném principu: promyšlené a pokrokové technologie, k jejichž výrobě se používají výlučně materiály nejvyšší kvality.

Warranty_5Y_EN.jpg

Doporučené grafické karty

Pro přesnou diagnostiku

EIZO Grafická karta MED-XN43

Grafická karta EIZO zajišťuje optimální podporu vlastností, funkcí a nastavení monitoru RadiForce MX243W. Umožňuje přesné hlášení a dokáže ovládat více monitorů současně. Společnost EIZO nabízí technickou podporu a záruční servis grafické karty.

Další informace o grafických kartách

MED-XN43.jpg

Technické údaje

Obecné
Číslo produktu
MX243W
Barva přístroje
černá
Oblast použití Lékařství
Produktová řada RadiForce
Oblasti použití Počítačová tomografie/MR imaging, Patologie, (při používání monitorů EIZO pro patologii se doporučuje posoudit celý systém včetně skeneru), Zubní lékařství, Místnost pro zubní diagnostiku, Nukleární medicínu a radiační terapii, Nedestruktivní testování
Obrazovka
Úhlopříčka [palce] 24,1
Úhlopříčka [cm] 61
Formát 16:10
Viditelná plocha obrazu (šířka × výška) [v mm] 518,4 x 324
Rozlišení [v megapixelech 2,3 megapixely (barva)
Ideální a doporučené rozlišení 1920 x 1200
Rozteč bodů [v mm] 0,27 x 0,27
Podporovaná rozlišení 1920 x 1200, 1920 x 1080 (Full HD), 1680 x 1050, 1600 x 1200, 1280 x 1024, 1024 x 768, 800 x 600, 720 x 400, 640 x 480
Technologie panelu IPS
Max. pozorovací úhel ve vodorovném směru 178
Max. pozorovací úhel ve svislém směru 178
Zobrazitelné barvy nebo stupně šedé 1,07 mld. barev (DisplayPort, 10 bitů), 16,7 mil. barev (DVI, 8 bitů), 16,7 mil. barev (DisplayPort, 8 bitů)
Barevná paleta/tabulka LUT 543 mld. barev / 13 bitů
Max. jas (obvykle) [cd/m²] 410
Továrně zkalibrovaný jas [cd/m²] 220
Max. kontrast (obvykle) 1350:1
Max. obnovovací frekvence [v Hz] 60
Typ podsvícení LED
Funkce a provoz
Standardní režimy barev/stupňů šedé 2x user mode, Text, sRGB, DICOM
Křivka stupňů světlosti DICOM
Hardwarová kalibrace jasu a charakteristiky jasu
Digital Uniformity Equalizer (korekce homogenity)
Senzory Senzor podsvícení
Jazykové verze nabídky na obrazovce (OSD) de, en, fr, es, it, se
Možnosti nastavení charakteristika hodnot odstínů DICOM, Jas, Kontrast, Barevná teplota/Bílý bod, Gama, Sytost barev, Rozlišení, Škálování, Reset monitoru, Jazyk OSD, Vstup signálu, Omezení neostrostí
Vestavěný zdroj
Připojení
Vstupní konektory DisplayPort (HDCP 1.3), DVI-D (HDCP 1.4)
Technické údaje USB USB 2
Konektory USB pro upstream 1 x type B
Konektory USB pro downstream 2x type A
Grafický signál DVI Single Link (TMDS), DisplayPort
Elektrické údaje
Horizontální/vertikální frekvence Digital: 31-76 kHz/59-61 Hz
Příkon (obvyklý) [ve wattech] 25
Maximální příkon [ve wattech] 56 (při maximálním jasu a současném využití všech vstupů signálu a rozbočovače USB)
Úsporný režim [ve wattech] 0.6
Spotřeba při vypnutí monitoru [ve wattech] 0
Správa napájení AC 100-240V, 50/60Hz
Power management
Rozměry a hmotnost
Rozměry (včetně stojanu) (šířka x výška x hloubka) [v mm] 552 x 431-521 x 200
Hmotnost (včetně stojanu) [v kg] 7.8
Hmotnost (bez stojanu) [v kg] 4.9
Technický výkres (PDF) Technický výkres (PDF)
Možnost otáčení stojanu [v °] 70
Naklápění dopředu/dozadu [v °] 5 / 30
Výškové/příčné otáčení (Pivot) proti směru hodinových ruček
Výšková nastavitelnost [v mm] 90
Rozteč otvorů VESA 100 x 100
Certifikace a normy
Certifikace CE (Medical Device), UKCA (Medical Device), ANSI/AAMI ES60601-1, CSA C22.2 Nr. 601-1, IEC60601-1, RCM, FCC-B, CAN ICES-3 (B), VCCI-B, RoHS, WEEE, China RoHS, CCC, EAC
Software a příslušenství
Související software a další doplňky jsou k dispozici ke stažení RadiCS LE
Součástí balení Kabel USB (type A - type B), Propojovací kabel DisplayPort – DisplayPort, Příručka via download, Napájecí kabel
Volitelné příslušenství RadiCS (UX2-Kit), RadiLight, MED-XN43
Doporučená grafická karta MED-XN43
Záruka
Záruční doba 5 let

Soubory ke stažení a podpora

Kolem vašeho produktu

Příručky a dokumenty

Manuál - MX243W

Produktový leták - MX243W

PDF | 6 MB

Obrazy produktu MX243W

ZIP | 7 MB

Produktový leták - MED-XN-Line Graphic Boards

(Anglicky)

PDF | 2 MB

RadiForce Brožura

(Anglicky)

PDF | 9 MB

Software

Ovladač zařízení - MX243W

Test monitoru

Rychle a snadno otestujte vlastnosti a parametry svého monitoru pomocí softwaru značky EIZO vyvinutého právě pro tento účel.

RadiCS

Tento software značky EIZO zajišťuje kompletní řízení kvality – od kalibrace přes asset-management po testy poklesu a stálosti jasu.

RadiCS LE

Software pro správu kvality RadiCS LE slouží ke kalibraci monitorů EIZO RadiForce a ke správě kalibračních dat.

RadiNET Pro

Software značky EIZO pro síťové řízení kvality ve velkých zařízeních se vzdálenou správou monitorů.

Často kladené otázky

Speciálně pro řízení kvality zobrazovačů série RadiForce vyvinula společnost EIZO software RadiCS. Ten nabízí řadu testů a automatických nastavení k zajištění stálé a konzistentní reprodukce obrazu na všech LCD monitorech RadiForce; podporuje však také obrazovky jiných výrobců. Software automaticky provádí testovacími obrazci a pomáhá provést měření a posouzení dle norem při zachování úspory času a nákladů. Výsledky měření se automaticky přenášejí do dokumentace a archivují se a pomocí volitelného softwaru RadiNET Pro je také možné provádět jejich centrální správu. Kalendář s notifikační funkcí zajišťuje včasné kontroly. Pro měření jasu, včetně oslnění, je nutný příslušný měřicí přístroj. RadiCS automaticky načítá hodnoty naměřené nejrůznějšími jasoměry.

Software RadiCS

Podle německého Spolkového ministerstva životního prostředí, ochrany přírody a bezpečnosti reaktorů (BMU) je podle nařízení o rentegech (QS-RL) platnou směrnicí pro zajištění kvality: „Opatření k zajištění kvality rentgenových zařízení k vyšetření nebo ošetření lidí“.

DIN V 6868-157. Tato norma DIN reguluje kontrolu poklesu a stálosti jasu pro zobrazovací systémy v radiografii s cílem zajistit potřebnou kvalitu obrazu.

Pro zobrazovací systémy dle normy DIN 6868-157 jsou v závislosti na části těla/metodě určeny různé obrazovky EIZO RadiForce. Software EIZO pro řízení kvality RadiCS pro tento účel rozlišuje třídy I až VIII.

Podle části těla/metody jsou dle normy DIN 6868-157 určeny různé minimální požadavky na zobrazovací přístroje. Software EIZO pro řízení kvality RadiCS pro tento účel rozlišuje třídy I až VIII.

Má-li monitor trvale vypadat jako nový a chcete-li prodloužit jeho životnost, doporučujeme jeho pravidelné čištění. Rám a plochu LCD panelu čistěte dle následujícího postupu:

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: Nikdy nepoužívejte ředidla, benzol, alkohol (etanol, metanol nebo izopropylalkohol), abrazivní prostředky nebo jiné silné roztoky, které by mohly poškodit povrch rámu nebo LCD panelu.

Rám
Odstraňte skvrny jemným hadříkem navlhčeným ve slabém čisticím prostředku. Nikdy nestříkejte vosk nebo čisticí prostředky přímo na rám. (Podrobné informace najdete v uživatelské příručce.)

LCD displej
Plochu obrazovky lze v případě potřeby očistit jemným hadříkem (např. bavlna nebo utěrka na brýle). Obtížně odstranitelné skvrny pomůže zpravidla překonat mírné navlhčení hadříku vodou, které zvýší čisticí účinek.

Pro vysoce věrné podání obrazu jsou zásadními faktory homogenní rozložení jasu a čisté barvy. O to se stará obvod DUE, neboli Digital Uniformity Equalizer. Pro každý tón na celé zobrazovací ploše bod po bodu koriguje jasovou a barevnou nerovnoměrnost.

Záruka na monitory EIZO RadiForce trvá u většiny modelů 5 let, včetně výměny na místě. Pro diagnostické monitory doporučuje EIZO jas obrazovky, který znatelně překračuje minimální požadavky směrnice QS-RL. Tento doporučený jas je společností EIZO garantován.
Záruky platné pro jednotlivé modely RadiForce jsou uvedeny v příslušných produktových listech.

Jak instalační průvodce RadiCS 5, tak odpovídající funkce v RadiNET Pro počítají při upgradu s přenesením dat.

Důležitý předpoklad: Nainstalovaný program RadiCS 4 musí být verze 4.6.1 nebo vyšší. Proto u starších instalací RadiCS 4 proveďte prosím nejprve update.

Monitory EIZO podporují alternativní režim DisplayPort s rozhraním USB-C. To znamená, že mohou správně zobrazovat obrazové signály z portů Thunderbolt 3 nebo Thunderbolt 4 prostřednictvím připojení USB-C. Signální kabel USB-C dodávaný společností EIZO s monitorem je optimálně vhodný.
 
Případně lze pomocí vhodného kabelu připojit monitory s DisplayPortem. Nejvhodnější je signální kabel CP200 (USB-C (TB3/TB4) na DisplayPort) dodávaný společností EIZO.

Připojení z portů Thunderbolt 3 nebo Thunderbolt 4 k rozhraní HDMI monitoru může fungovat pomocí vhodných aktivních adaptérů/kabelů. Doporučujeme však používat rozhraní USB-C nebo DisplayPort monitoru.

Zobrazuje se 10 z 35 často kladených otázek

Záruka

Společnost EIZO nabízí záruku až pět let, některé výrobky však mají jinou záruční dobu. Přesné záruční lhůty pro jednotlivé výrobky naleznete buď ve výše uvedených záručních podmínkách, v datovém listu nebo na mezinárodních webových stránkách společnosti EIZO. Dlouhé záruční lhůty jsou umožněny vysoce rozvinutým výrobním procesem založeným na jednoduchém principu úspěchu: sofistikované a inovativní technologii monitorů, vyráběných ze špičkových materiálů. Pětiletá záruka pro vás znamená vysokou míru jistoty investice a úsporu následných nákladů (total cost of ownership), které by bez záručního servisu vznikly například při údržbě a opravách.

  • Inovativní servisní koncept společnosti EIZO, který stanovuje standardy a odpovídá trendu prodlužování doby amortizace. Bezpečnost, která přesvědčí a na kterou se můžete spolehnout.
  • Prvotřídní materiál a pečlivé zpracování zajišťují mimořádnou životnost a umožňují tak dlouhé záruční doby.
  • Následné náklady, které by vznikly bez záručního servisu, např. na údržbu a opravy, jsou vyloučeny a vedou k optimalizaci transparentnosti nákladů (TCO - Total Cost of Ownership).
Podrobnosti o záručních službách EIZO