Společnost EIZO nyní ve všech svých výrobních závodech v Japonsku využívá 100 % obnovitelné energie

Společnost EIZO opět dokazuje, že ochrana životního prostředí je jednou z nejdůležitějších zásad jejího chování: Od ledna 2024 budou všechny výrobní závody společnosti v Japonsku poháněny 100% obnovitelnou energií. Toto důležité opatření bylo původně plánováno na konec fiskálního roku 2026, ale vzhledem k naléhavosti a odpovědnosti vůči našemu životnímu prostředí bude realizováno okamžitě!

EIZO s hrdostí oznamuje, že od ledna 2024 budou všechny její výrobní závody v Japonsku poháněny 100% obnovitelnou energií. Toto významné opatření zahrnuje ústřední závod v Hakusanu a továrny společnosti EIZO MS Corporation v Hakui a Nanao, které již od října 2020 získávají 50 % své spotřeby elektrické energie z obnovitelných zdrojů.

V květnu 2023 formulovala společnost EIZO svůj ambiciózní dlouhodobý cíl udržitelnosti nazvaný "Transition to Net Zero". Tento program uvádí jasné kroky ke snížení emisí skleníkových plynů a další strategické iniciativy zaměřené na dosažení úplné uhlíkové neutrality do roku 2040. Podle původního plánu měly být všechny výrobní závody v Japonsku zásobovány energií z obnovitelných zdrojů do konce fiskálního roku 2026. Vzhledem k akutní potřebě urychlit přechod na dekarbonizovanou společnost v důsledku globálních problémů spojených se změnou klimatu však společnost EIZO razantně pokračuje v plnění svých původních plánů a nyní využívá 100 % obnovitelné energie ve všech svých výrobních závodech v Japonsku.

Společnost EIZO považuje reakci na změnu klimatu za zásadní úkol a připojila se k iniciativě Race to Zero, aby stanovila jasné cíle pro snížení emisí a aktivně pracovala na uhlíkové neutralitě. Společnost znovu potvrzuje svůj pevný závazek k těmto a dalším opatřením, aby úspěšně realizovala cíle "Přechodu k čisté nule".

*"Race to Zero" (https://racetozero.unfccc.int/system/race-to-zero/) je celosvětová iniciativa, v jejímž rámci se společnosti, města, regiony a investoři veřejně zavazují snížit své emise skleníkových plynů na nulovou úroveň nejpozději do roku 2050. Cílem je vytvořit uhlíkově neutrální ekonomiku a omezit růst globálních teplot. Iniciativa podporuje konkrétní kroky a transparentnost pokroku při dosahování tohoto cíle.