Produktová tisková zpráva

Společnost EIZO získala od CDP hodnocení "A-" status lídra v oblasti klimatu

Produktová tisková zpráva

Společnost EIZO Corporation (TSE: 6737) oznámila, že získala hodnocení "A-" na základě dotazníku Leadership in the Climate Change 2022, který vytvořila mezinárodní nezisková organizace CDP, jež provozuje globální systém zveřejňování informací o dopadech na životní prostředí.

Dotazník CDP se skládá z přibližně 130 otázek týkajících se změny klimatu, včetně řízení v oblasti životního prostředí, obchodní strategie a aktivit zainteresovaných stran. Skóre CDP poskytuje přehled o zveřejňování informací a environmentálních výsledcích společnosti a je hodnoceno na osmibodové stupnici od A do D-. Metodika bodování CDP hodnotí úroveň detailnosti a komplexnosti odpovědí, jakož i povědomí společnosti o environmentálních otázkách, její metody řízení a pokrok v oblasti environmentálního řízení.

Aby společnosti získaly hodnocení A, musí prokázat, že si uvědomují své dopady na životní prostředí a přijímají vhodná opatření k jejich snížení v souladu s Pařížskou dohodou. Organizace musí prokázat vedoucí postavení v oblasti životního prostředí a prokázat osvědčené postupy v oblasti strategie a opatření, jak jsou uznávány např. TCFD, Accountability Framework a dalšími. Kromě toho musí společnosti podnikat kroky, jako je stanovení vědecky podložených cílů, podávání zpráv o dopadech na životní prostředí pro příslušné provozy, dodavatelské řetězce a komodity a další úsilí.

Společnost EIZO se podílela na řadě aktivit, jako je zveřejňování informací o životním prostředí na základě doporučení TCFD, získání schválení SBTi pro cíle snižování emisí skleníkových plynů a přijetí závazku k dosažení těchto cílů. Skóre A- v oblasti Leadership, kterého společnost EIZO dosáhla, je uznáním jejího progresivního úsilí o dosažení dekarbonizované společnosti.

O CDP (Carbon Disclosure Project)

CDP je nezisková charitativní organizace, která provozuje systém zveřejňování informací o životním prostředí a hodnocení dopadů na životní prostředí pro společnosti, města, státy a regiony a je všeobecně uznávána jako celosvětový standard v této oblasti. Byla založena ve Velké Británii v roce 2000 a má zastoupení v 50 zemích. V roce 2022 požádalo o zveřejnění údajů o dopadech na životní prostředí, rizicích a příležitostech prostřednictvím platformy CDP více než 680 investorů a 280 významných odběratelů s kombinovanou kupní silou, přičemž na dotazník odpovědělo rekordních přibližně 18 700 společností po celém světě.