Plné rozlišení 4K pro filmaře i nekompromisní ostrost pro fotografy

Filmující fotografové, fotografující filmaři, časosběr, kinemagrafie – hranice vizuálního umění splývají a objevují se nové formy. Filmaři chtějí svůj materiál spatřit v plném rozlišení UHD 4K a fotografové potřebují posoudit ostrost svých snímků na monitoru ještě před vytištěním. Oba požadavky příkladně naplňuje monitor ColorEdge CS2740 značky EIZO. Rozlišení 3840 × 2160 pixelů odpovídající hustotě 164 ppi zaručuje mimořádně ostré podání obrazu.

Dokonalá kombinace širokého barevného rozsahu, nejvyšší přesnosti již při prvním zapnutí a ultra rychlých kalibrací

Zobrazit přesně to, co zachytila kamera. To je základní úkol grafického monitoru. Proto je každý ColorEdge CS2740 v továrně individuálně proměřen a optimálně nastaven. Přitom jsou rozpoznány a trvale odstraněny odchylky od rovnoměrného zobrazení spočívající například v rozdílném jasu nebo barevně svítících bodech. Aby tyto dokonalé parametry z továrního nastavení přetrvaly beze změn po celou dobu životnosti, nabízí model ColorEdge CS2740 bezeztrátovou kalibraci trvající pouhých 90 sekund*.

Zákaznický procesor (ASIC) vyvinutý společností EIZO vypočítává při řízení barev v monitoru potřebné pokyny se 16bitovou barevnou hloubkou. Obrazovka CS2740 zvládá brilantní a diferencovanou reprodukci i sytých odstínů, neboť pokrývá běžné barevné prostory (např. 99 % AdobeRGB). Lze tedy spolehlivě simulovat i další kroky digitálního procesu, jako například tisk při obrazovkových korekturách.

Všemocné rozhraní USB-C

Stále více tvůrčích pracovníků využívá svůj přenosný počítač nejen na cestách. Výkonný notebook představuje často jejich jediný počítač. Odtud vyvstává požadavek na co nejjednodušší připojení tohoto přenosného přístroje k periferiím na domácím nebo firemním pracovišti.

EIZO vychází se svým grafickým monitorem ColorEdge CS2740 těmto požadavkům vstříc. Díky čtyřem konektorům USB pro downstream a konektoru USB-C pro upstream lze externí disky, myš, klávesnici, čtečku karet či další techniku připojit přímo k monitoru. Uživateli pak k úplnému propojení notebooku se zbytkem pracoviště postačí jediný kabel USB-C vedoucí do monitoru CS2740. Stejný kabel zajistí zároveň i napájení notebooku výkonem až 60 W. Již není třeba používat samostatnou dokovací stanici či napájecí zdroj. Na monitoru CS2740 nalezneme dále po jednom vstupu HDMI a Display Port. Obrazovka ColorEdge CS2740 se tak stane klíčovým pomocníkem náročného tvůrce.

Ultra rychlá kalibrace

Kalibrační software ColorNavigator 7 lze bezplatně stáhnout z webových stránek EIZO. Ve spojení s kalibračním senzorem EIZO EX4 provede kalibraci monitoru ColorEdge CS2740 přibližně během 90 sekund.

Světelná clona CH2700 se dodává jako volitelné příslušenství a po nasazení na monitor ji drží na místě pouze magnetické síly bez jakéhokoliv lepení či šroubování.

Další vlastnosti:

1. Panel IPS se širokým gamutem, rozlišením 3840 × 2160 obrazových bodů (4k UHD), technologií LED, kontrastem 1000:1 a jasem 350 cd/m2
  2. Vstupy USB-C, Display Port a HDMI
  3. Čtyři konektory USB pro downstream (2 × USB 3.1, 2 × USB 2)
  4. Kalibrační software EIZO ColorNavigator k bezplatnému stažení
  5. Madlo pro snadné přenášení
  6. Světelná clona s jednoduchým magnetickým upevněním dodávána samostatně
  7. Pětiletá záruka

Doporučená maloobchodní cena je 37990 Kč. Model CS2740 bude v prodeji od května.

* Měřeno s EIZO EX4 a MacBook Pro

CS2740 Řada CS
CS2740 ColorEdge

Rozlišení 4K-UHD pro filmaře – nekompromisní ostrost pro fotografy – naprostá přesnost a syté barvy pro všechny. Jako všeuměl z řady CS vybavený rozhraním USB-C se model CS2740 stane klíčovým prvkem každého digitálního procesu vyžadujícího přesné podání barev.

• 68,4 cm (26,9 palců)
  • 3840 x 2160 (4K UHD), 16:9 Formát