Academy uděluje Scientific and Technical Award jednotlivcům a společnostem, jejichž inovace se stanou významným a trvalým přínosem pro filmový průmysl. Na virtuálním předání Scientific and Technical Award v sobotu 13. února 2021 ocení Academy 17 vědeckých a technických projektů zásadního významu. Slavnostní předání bude dostupné na webu s Oscary od 13.00 pacifického času.

Academy of Motion Picture Arts and Sciences Scientific and Technical Award for ColorEdge Self-Calibration Monitors

Společnost EIZO se cítí poctěna touto cenou udělenou za vývoj monitorů řady ColorEdge CG s hardwarovou kalibrací s integrovaným kalibračním snímačem. Hlavními inovátory, tvůrci této technologie a přímými příjemci ceny jsou Senior Product Manager Masato Nakashima, Senior Engineer Junji Sakuda, Principal Engineer Koichi Ueno a Principal Engineer Junro Yonemitsu.

Moderní technologie společnosti EIZO v podobě integrovaného snímače pro automatickou kalibraci je vyústěním rozsáhlého výzkumu a investic do zobrazovacích řešení pro širokou škálu odvětví včetně zdravotnictví. V roce 2005 uvedla společnost EIZO na trh lékařský monitor se zabudovaným snímačem, který slouží ke kalibraci obrazovky a stabilizaci jasu pro přesné zobrazení monochromatických radiologických snímků. Společnost EIZO na tuto technologii dále navázala a v roce 2010 se stala prvním výrobcem na světě, který v přišel na trh s řešením v podobě přesné automatické kalibrace u monitoru ColorEdge CG245W. Moderní technologii značky EIZO s integrovaným snímačem lze nastavit na automatickou kalibraci, díky níž není zapotřebí externí kalibrační zařízení a monitor si přitom zachovává přesné barevné podání. Snímač vyvíjí a vyrábí společnost EIZO přímo ve svých závodech, a potvrzuje tak, s jakým zápalem a nasazením usiluje o přesné zobrazování.

Zásadní potřebu obrazovky, které mohou uživatelé věřit, má řada odvětví - ve zdravotnictví závisí životy na přesném zobrazení při diagnostice i péči, ve tvůrčích oborech, jako je filmový průmysl, zase technika zvyšuje efektivitu a je spolehlivým nástrojem, díky němuž se techničtí i umělečtí pracovníci mohou o to více zaměřit na příběh, který chtějí vyprávět.

Monitory EIZO ColorEdge využívají přední filmová studia na celém světě při výrobě inspirativních a vzrušujících příběhů a zážitků pro široké publikum.

„Díla, která sbírají ceny, můžeme tvořit díky našim oceněným partnerům! Gratulujeme našim přátelům ze společnosti EIZO k této zasloužené poctě od filmové Akademie. Studio DNEG má tu čest používat monitory EIZO ColorEdge s automatickou kalibrací ve všech svých studiích pro výrobu vizuálních efektů ve světě, a díky tomu může vždy nabídnout filmové zážitky v nejvyšší možné kvalitě.“
DNEG
Dune (2021), No Time To Die (2021), Wonder Woman 1984 (2020), Tenet (2020)

„Monitory EIZO byly první vhodnou náhradou za CRT pro tvůrčí profese a s příchodem automaticky kalibrovaných modelů se staly naším standardem pro počítačovou grafiku s kritickou náročností na barevné podání. Díky monitorům EIZO může Framestore nabízet konsistentní obrazovou kvalitu v celosvětovém měřítku. Gratulujeme společnosti EIZO k získání ceny, která je zaslouženým uznáním jejich technologie a postavení v oboru.“
Framestore
No Time To Die (2021), The Midnight Sky (2020), His Dark Materials (2019), Wonder Woman 1984 (2020), Blade Runner 2049 (2017), Gravity (2013)

„Blahopřejeme k získání ceny! Díky tomu, že na naše monitoru EIZO je spolehnutí, se našim tvůrcům při práci lépe komunikuje a můžeme se všichni věnovat práci na řadě skvělých celovečerních filmů, včetně animovaných. Děkujeme týmu společnosti EIZO za mnohaletou podporu.“
IMAGICA Lab. Inc.

„Industrial Light & Magic je nadšeným obdivovatelem obrazového podání a vybavení automaticky kalibrovaných monitorů značky EIZO od jejich prvního uvedení na trh. Spolupráce s přáteli od společnosti EIZO nás dlouhodobě těší a z jejich více než zaslouženého ocenění Academy Sci-Tech Awards Council máme upřímnou radost.“
Industrial Light & Magic
Star Wars: The Rise of Skywalker (2019), The Mandalorian (2019), Solo: A Star Wars Story (2018), Star Wars: The Last Jedi (2017), Rogue One: A Star Wars Story (2016), Star Wars: The Force Awakens (2015)

„To je skvělá zpráva, že naši přátelé a kolegové z EIZO dostali tak prestižní cenu! Monitory ColorEdge CG a software ColorNavigator, které EIZO vytvořilo pro správu barevného prostoru, nám ve studiu LAIKA pomáhají tvořit pro diváky co nejživější pohledy do všemožných světů. Děkujeme celému týmu EIZO za neúnavnou snahu o zlepšování těchto nástrojů a blahopřejeme k tomuto mimořádnému ocenění.“
LAIKA
Missing Link (2019), Kubo and the Two Strings (2016), The Boxtrolls (2014), ParaNorman (2012), Coraline (2009)

„Gratulujeme společnosti EIZO k zasloužené poctě. Monitory ColorEdge s automatickou kalibrací se u nás používají při výrobě všech vizuálních efektů včetně těch, které najdeme v oscarových snímcích. Jsou zásadním předpokladem naší globálně konstantní kvality, a díky tomu, že našim umělcům vždy zobrazují přesné barvy, nám velmi usnadňují práci."
Method Studios

„Schopnost přesně posoudit barvy patří mezi základní principy fungování našeho odvětví a společnost EIZO je dlouhodobě neocenitelným partnerem, který vždy ochotně reaguje na naše potřeby, snaží se porozumět našim vysokým nárokům a přijímá je za své. Není tedy překvapením, že jejich tvrdá práce došla uznání v podobě toho nejvyššího ocenění v oboru. Výrobky značky EIZO jsou pro naše odvětví kriticky důležité. Nasazení továrního týmu v tomto nefalšovaném technickém partnerství je tím, co jej odlišuje od ostatních. „Blahopřejeme k získání ceny AMPAS Sci-Tech Award.“
MPC Film
Godzilla vs. Kong (2021), 1917 (2019), The Jungle Book (2016)

„Z tohoto výjimečného - a zaslouženého - ocenění našich kolegů ve společnosti EIZO jsme naprosto nadšeni a jsme na ně náležitě pyšní. Obrazovky EIZO nás provázejí při práci na všech filmech Pixaru od Finding Dory. Tleskáme Academyi za toto uznání a blahopřejeme!
Pixar Animation Studios
Soul (2020), Toy Story 4 (2019), Coco (2017)

„Modelová řada ColorEdge nám pomáhá překonávat překážky z časů filmu a naplňovat cíl, kterým je zobrazení správných barev divákům v kinech. Vážíme si toho, že jsme se dožili doby, kdy lze správu barev zvládat jednodušeji digitální cestou. Upřímně děkujeme našim partnerským postprodukčním studiím a koloristům i technikům společnosti EIZO, kteří nám tuto technologii zprostředkovali. ColorNavigator nám také umožňuje pokročilejší správu barev nejen v rámci studia, ale i ve spolupráci s našimi externími pracovníky. Toto řešení tvoří pevný základ naší produkce v zákulisí.“
SHIROGUMI INC.
STAND BY ME Doraemon 2 (2020), The Great War of Archimedes (2020)

„Nejlepší na hardwaru EIZO je, že se sám kalibruje. Pro supervizora jde o věc úplně zásadní, protože chce mít jistotu, že to, co vidí, je perfektní, barevně přesné, ostré a konsistentní.“
Skydance Media
Terminator: Dark Fate (2019)

„Blahopřejeme k získání ceny Academy Scientific and Technical Award. Naše studio začalo monitory EIZO řady ColorEdge využívat při výrobě všech titulů studia Ghibli od roku 2011 a používá je dodnes. Poklona vývojovému týmu společnosti EIZO, který je průkopníkem kalibračních monitorů jako nezbytné součásti digitální videoprodukce.“
Studio Ghibli
When Marnie Was There (2014), The Wind Rises (2013)

„Byla to náročná, nicméně vzrušující cesta a nás velmi těší, že naše technické partnerství vyústilo v uznání výtečné práce týmu společnosti EIZO.“
Walt Disney Animation Studios
Raya and the Last Dragon (2021), Frozen 2 (2019), Ralph Breaks the Internet (2018)

„A cenu dostává...EIZO! „Blahopřejeme k získání Sci-Tech Award. Vaše monitory nám pomáhají vyrábět fantastické záběry pro ty nejvýznamnější hollywoodské filmy a televizní pořady: mezi jinými sem patří Dune, Terminator: Dark Fate, ), Beastie Boys Story, a The Stand. Je to pocta víc než zasloužená!“
Wylie VFX
Dune (2021), Beastie Boys Story (2020), The Stand (2020), Terminator: Dark Fate (2019)

Jak poznamenal prezident a generální ředitel EIZO Corporation Yoshitaka Jitsumori: „U nás v EIZO věříme na trvalou investici do růstu našich zaměstnanců prostřednictvím firemní kultury, která favorizuje kreativitu a řešení problémů a v níž je osobní zápal klíčem k úspěchu. EIZO se hrdě hlásí k uznání výsledků práce všech zaměstnanců, jejichž nasazení, důvtip a týmová spolupráce obohatily tvůrčí odvětví o toto zásadní řešení - počínaje těmi, kteří tuto cestu vytyčili řešením kalibrace v oboru zdravotnictví.

Každá inovace je základem pro inovace následující a mne velice těší, že z rozmanité zkušenosti našich zaměstnanců v celé řadě odvětví nadále těží skutečně inovační technologie budoucnosti. Tento úspěch poslouží jako další krok na cestě k ještě vyšším metám, kterou chápeme jako poslání nabízet vysoce přesná a pokročilá zobrazovací řešení, vyvíjená s vynaložením pečlivého a soustředěného úsilí.“

EIZO, logo EIZO, ColorEdge a ColorNavigator jsou registrované ochranné známky společnosti EIZO Corporation v Japonsku a dalších zemích. Cena Akademie za vědu a techniku je vlastnictvím chráněným autorským právem a registrovanou ochrannou známkou Akademie filmového umění a věd. Všechny ostatní názvy společností, názvy výrobků a loga jsou ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných společností.