EIZO RadiForce MX317W

Produktová tisková zpráva

EIZO představuje 8megapixelový barevný monitor pro teleradiologii a patologii

Společnost EIZO představuje RadiForce MX317W, nový 30,5palcový barevný monitor s 8 megapixely (4096 x 2160 pixelů). Je vhodný pro diagnostiku radiologických a projekčních rentgenových snímků - s výjimkou mamografie. Kromě osvědčených funkcí, například přesné zobrazení monochromatických a barevných snímků, přesvědčí MX317W svým signálovým rozhraním USB-C s četnými dokovacími funkcemi - a je proto obzvláště zajímavý pro teleradiologii.

RadiForce MX317W navazuje na předchozí model MX315W a nabízí stejně vysokou kvalitu obrazu a rozsáhlé funkce. Patří mezi ně zobrazení ve stupních šedi v souladu s DICOM-GSDF, které zajišťuje, že gradace jasu zůstane konzistentní u monochromatických lékařských snímků, jako jsou rentgenové snímky, CT nebo MRI. Řada funkcí zahrnuje také barevné zobrazení pro snímky používané v endoskopii, nukleární medicíně a ultrazvuku. To poskytuje flexibilitu při reprodukci a prohlížení snímků z různých modalit.

Připojení USB-C modelu MX317W umožňuje přenášet obrazový signál i data a dobíjet připojené zařízení až 94 W pomocí jediného kabelu. Další napájecí zdroj pro notebooky nebo MacBooky Pro tak již obvykle není nutný. Monitor je navíc vybaven přípojkou LAN pro stabilní připojení k síti. To znamená, že k datové síti lze bez dalších adaptérů připojit i mobilní zařízení, která nemají vlastní připojení RJ45 LAN. Monitor MX317W má samozřejmě také jedno připojení HDMI a dvě připojení Display Port. Monitor má také tři porty USB typu A pro snadné připojení periferních zařízení, jako je externí klávesnice, myš nebo webová kamera, a také další navazující port USB-C, který dokonce umožňuje řetězové připojení dalšího monitoru.

MX317W je první přístroj z řady RadiForce, který má speciální režim pro digitální patologii. Ten nabízí individuální nastavení pro detailní zobrazení mikroskopických buněčných a tkáňových struktur na monitoru. Při používání monitorů EIZO pro patologii se doporučuje posoudit celý systém včetně skeneru.

Společnost EIZO se snaží při výběru materiálů, výrobě a přepravě postupovat co nejšetrněji k životnímu prostředí a zdrojům. Části rámečku modelu MX317W se skládají z více než 70 % z recyklovaného plastu. Tím se snižuje množství plastového odpadu, který se dostává do životního prostředí, šetří se zdroje a podporuje se opětovné použití materiálů.

Kromě toho společnost EIZO omezuje používání plastů a polystyrenu ve svých obalech, aby snížila svůj dopad na životní prostředí. Přepravní podložky modelu MX317W používají buničinu z recyklované lepenky a novinového papíru namísto tradičního recyklovaného polystyrenu nebo plastu. Kabely jsou zabaleny do papíru namísto plastových sáčků.

Další funkce

• Vysoký maximální jas 550 cd/m2 (typický)
  • Kontrastní poměr 1800:1 (typický)
  • Režimy CR, CT, endoskopie a patologie
  • Software RadiCS LE pro kontrolu kvality monitoru, Light Edition je součástí dodávky
  • Integrovaný snímač jasu pro kalibraci podle DICOM GSDF nebo pro použití v patologii

Dostupnost

Očekává se, že model MX317W bude v Evropě dostupný od poloviny ledna. Datum dostupnosti se může lišit v závislosti na zemi nebo regionu.

Doporučené příslušenství

• Software pro zajištění kvality: EIZO RadiCS a EIZO RadiNET Pro